Motivačný koučing a terapie / konzultácie  online alebo osobne Malacky 

Vzťahy sú obojstranná linka!

TIEŽ TO TAK MÁTE? Stretnete známeho a on vám vyčítavo podotkne, že ste sa už dlho uňho nezastavili a ani ste nezavolali. Ako zareagujete?

Začnete mu okamžite vysvetľovať všetky dôvody, kvôli ktorým ste nemohli prísť na návštevu a ani nezavolali?


Ja som to tak donedávna robievala a ešte aj s ozajstnými výčitkami, než mi „docvaklo“, že ja som síce nezavolala ani neprišla, ale moji známi urobili to isté. A že rovnaká cesta vedie odo mňa k známemu ako od neho ku mne.

Dnes už reagujem spontánne bez výčitiek a k poznámke, že nestíham, niekedy s úsmevom doplním: „Ale vidím, že si na tom rovnako“. Zasmejeme sa na tom a buď ten deficit spoločného stretnutia hneď napravíme v najbližšej kaviarni, alebo si ďalej v pokoji pokračujeme vo vzájomnom „nestíhaní“. A je to tak úplne v poriadku.

Vzťahy najlepšie fungujú, keď sú prirodzené a obojstranne dobrovoľné.

Ak je vo veľkej väčšine iniciátorom stále tá istá strana, tak je dobré nechať ich voľne plynúť, dať priestor aj druhej strane a pozorovať, čo sa bude diať.


Niekedy, keď sa prestaneme ozývať ako prví, zistíme, koľko priateľov okolo seba naozaj máme. A zasa je to úplne v poriadku. Prirodzené voľne plynúce vzťahy.

Aký signál je pre nás to, že s našimi blízkymi riešime tak veľa problémov sa dozviete v článku Starajte sa všetci o seba

Viac inšpiratívnych článkov nájdete na mojom Blogu

Monika Pišteláková
Jej vášňou je pomáhať ľudom nájsť ich stratenú hodnotu a dôveru vo vlastné schopnosti, a tým ich zbaviť všetkých vzťahových, spoločenských a ďalších závislostí v ich živote. Je osobný kouč a terapeutka, spokojná matka 3 detí, kreatívny človek a slobodná bytosť v jednom. Sprevádza ľudí, ktorí sa rozhodli nájsť samých seba a chcú sa mať úprimne radi. Tých, ktorí sú odhodlaní si svoj život nechať ovládať len svojimi skutočnými pocitmi a želaniami, a tým vytvárať okolo seba láskyplné vzťahy. Viac sa dozviete na >>

Žiaden nový článok vám neunikne!  Zanechajte mi svoj e-mail a budete  informovaný o novinkách na tomto blogu

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů